На борда на "Коста Конкордия" е имало кокаин на мафията

4460
На борда на "Коста Конкордия" е имало кокаин на мафията
Снимка: Getty Images / Guliver

Претърпелият корабокрушение през 2012 г. круизен кораб "Коста Конкордия" е превозвал голямо количество кокаин, съобщи италианският вестник " Република".

Изданието се позовава на запис на преговори на членове на калабрийската мафиотска организация "Ндрангета". Според него на борда на съда е имало скрита голяма пратка кокаин. Изданието смята, че тя е качена на борда с помощта на някои от членовете на екипажа. При изваждането на потъналия кораб наркотик не е открит.

Според "Република" мафиотите си служат с подобни методи, за за превозват наркотици. Те използват кораби на круизните компании Norwegian Cruise Lines и MSC Cruises, които осъществяват плавания между Европа, Северна Америка и страните от Карибския басейн. Корабът "Коста Конкордия" извършващ круиз в Средиземно море с 4 200 души на борда, се удари в риф близо до остров Джильо на 13 януари 2012 г.

В резултат на корабокрушението загинаха 32 души. Операцията по ликвидиране на последствията продължи повече от две години и струваше повече от 1 млрд. евро. "Ндрангета" е една от най-влиятелните и богати престъпни групировки в Италия. Калабрийските кланове контролират каналите за пренасяне на кокаин в Италия, а техните хора в САЩ поддържат тесни контакти с южноамериканските наркокартели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа