Назначиха министър за бежанците във Великобритания

5641
Назначиха министър за бежанците във Великобритания
Снимка: Getty Images / Guliver

Великобритания назначи нов министър, който ще се занимава с 20 000 сирийски бежанци, които страната се съгласи да приюти от лагери.

Кралицата е одобрила назначаването на Ричард Харингтън, се казва в изявление от офиса на премиера Камерън на „Даунинг стрийт”, пише БГНЕС. Междувременно британският премиер пристигна в Бейрут, за да види с очите си и да чуе от сирийските бежанци там от какво се нуждаят.

Корбин оглави Лейбъристката партия

66-годишният социалист Джеръми Корбин бе избран за лидер на британската Лейбъристка партия, предаде Reuters. Фаворит в анкетите по вре...

"Великобритания е вече вторият по големина донор за бежански лагери в цялата тази криза. Тя помага по начини, по които много страни не го правят, като влага сериозни суми пари”, посочи Камерън.

„Ние ще продължим да правим това, като увеличим размера на помощта, която даваме за образованието на сирийските деца тук в Ливан и навсякъде другаде”, каза още премиерът.

Камерън обяви по-рано този месец, че Великобритания ще предприеме още 20 000 сирийски бежанци на фона на нарастващия натиск в страната и чужбина за справяне с кризата. Страната е приютила около 5000 души от сирийския конфликт от началото му през 2011 г. Според експерти до края на годината притокът на имигранти към ЕС може да достигне 1 млн. души, посочва ТАСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа