Немцов ще бъде погребан в Москва

14083
Немцов ще бъде погребан в Москва

Руският опозиционен политик Борис Немцов, който беше убит тази нощ, ще бъде погребан в Москва. Това заяви неговият бивш говорител и близък приятел Александър Котюсов, цитиран от ТАСС.

"Немцов ще бъде погребан в Москва. В момента роднините му обмислят на кое точно гробище", каза той, позовавайки се на съпругата на Немцов Ирина Корольова.

МВнР осъди убийството на Немцов

България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се казва в изявлени...

Московчани носят цветя и палят свещи на мястото, където беше убит опозиционният политик. В момента на Големия Москворецки мост, който се намира в центъра на руската столица, има няколко десетки журналисти и скърбящи граждани. Въпреки дъждът гражданите идват, носят цвете – бели и червени рози и карамфили. Някой от тях палят свещи и дори водят децата си. На мястото на убийството е поставена фотография на Немцов и икона на Спасителя.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е поредният политик, който осъди убийството на Борис Немцов, предаде още ТАСС. „Борис Немцов беше смел и неуморен защитник на демокрацията, а също и противник на корупцията. Държавният глава изразява своите съболезнования към близките и семейството на Борис Немцов“, се отбелязва в изявлението на Оланд.

Възмущението си изрази и украинският президент Петро Порошенко. „Шокиран съм. Борис е убит. Не мога да повярвам в това. Убеден съм, че убийците ще бъдат наказани рано или късно. Светла му памет“, написа Порошенко в своя блог.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com