News of the World е подслушвал принц Уилям и Кейт Мидълтън

24460
News of the World е подслушвал принц Уилям и Кейт Мидълтън
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън са били подслушвани от репортерите на вече несъществуващия таблоид News of the World още през 2006 година, когато са били единствено гаджета. Това стана ясно по време на поредното заседание срещу закритото издание на Рупърт Мърдок.

На днешното заседание британската прокуратура посочи, че гласови съобщения от Уилям до Кейт били открити при бившия редактор на вестника Клайв Гудман и частния детектив Глен Мълкеър. Съдът изслуша и откъси от подслушани гласови съобщения, оставени от Уилям на телефона на принц Хари.

Хю Грант лапна сериозно обезщетение от Мърдок

Хю Грант е бил обезщетен със „значителна сума“ от Рупърт Мърдок, за да оттегли съдебния си иск срещу медиите на австралийск...

В процеса обвиняеми в заговор за незаконно подслушване на гласовите пощи на мобилни телефони са общо седем души, сред които бившите редактори на таблоида Ребека Брукс и Анди Коулсън.

Скандалът гръмна през лятото на 2011 година след като се разбра, че сред подслушваните са били такива известни личности като сър Пол Макартни, бившата му съпруга Хедър Милз, футболистът Уейн Рууни и актьорът Хю Грант.

Вече стана известно, че таблоидът е подслушвал телефоните на кралски сътрудници, но сега за първи път се разкри, че жертви на подслушване са били и членове на кралското семейство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа