Никой не отказва доброволно енергиен съюз с Русия, смята Путин

29160
Никой не отказва доброволно енергиен съюз с Русия, смята Путин
Снимка: Getty Images/Guliver

Последните събития около проекта „Южен поток” предизвикаха много коментари и вълнения. По темата говори и руският президент Владимир Путин, който пред студенти в Архангелск днес заяви, че „никоя държава не може да откаже доброволно енергиен съюз с Русия”.

"Ситуацията винаги е сложна", каза още Путин, като добави, че всичко е спокойно, когато "се изпраща хуманитарна помощ на Русия", но когато Русия стане по-силна, тогава винаги всичко се усложнява, съобщава Стандарт Нюз.

Путин и Порошенко се договориха за съвместни действия по границата

Новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко и руският президент Владимир Путин се споразумяха за съвместни действия при закрив...

"Ние винаги ще се кооперираме, и винаги другите ще се взаимодействат с нас, дори и активно, в това не се съмнявам", добави президентът на Русия.

Думите на Путин идват след като в неделя Пламен Орешарски заяви, че засега се спира работата по "Южен поток" в страната, за да може да се покрият изисквания на Европейската комисия.

"Наскоро чух от Брюксел, че преговорите около "Южен поток" ще спрат докато Русия не признае украинските власти. Това струва ли ви се конструктивно. Брюксел се води от желанието да наказва, да отмъщава, но не и от нормалното желание да защитава легитимния, естествения, икономически интерес на своите страни членки.", заяви по темата външният министър на Русия Сергей Лавров в понеделник.

Българският дипломат номер 1 Кристиан Вигенин каза, че реализацията на „Южен поток” не е застрашена. „В последните месеци посетих всички страни, през които минава трасето и всички външни министри потвърдиха политическата си подкрепа за проекта. Широка подкрепа е налице и в България - от всички институции и от основните политически сили", написа той във Фейсбук статус.

Пленените наблюдатели на ОССЕ могат да бъдат разменени, Обама предупреждава Путин

Самопровъзгласилият се „народен” кмет на Славянск Вячеслав Пономарьов съобщи, че наблюдателите на ОССЕ са живи и здрави и ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа