Нови социални мерки срещу имигрантите във Великобритания

15774
Нови социални мерки срещу имигрантите във Великобритания
Снимка: Getty Images

Имигрантите от ЕС във Великобритания ще имат право да кандидатстват за социални помощи само за три месеца, вместо шест, освен ако нямат сериозни перспективи за намиране на работа. Това обяви британският премиер Дейвид Камерън. По думите му тази промяна ще покаже на имигрантите, че не може да разчитат на нещо, без да полагат усилия.

Новите правила допълват приетите през януари изисквания за кандидатстване за помощи за безработица най-рано 90 дни след пристигането на имигранти в Обединеното кралство. След изтичане на този срок те могат да кандидатстват за помощи, но вече за 3, а не 6 месеца, освен ако не покриват посоченото изискване за „добри перспективи". Те ще се определят на база квалификация и професионален опит на кандидатите за работа.

Ембаргото не спря британските доставки на оръжие за Русия

Въпреки убежденията на британския премиер Дейвид Камерън, че оръжейното ембарго се спазва, близо 250 лиценза за продажба на британско о...

Искаме да създадем ново лице на Великобритания, обяви Дейвид Камерън. Това ново лице, по думите му, трябва да подсказва на имигранти от страни като България и Румъния, че благосъстоянието в Обединеното кралство е нещо, за което всеки един гражданин трябва да даде съществен принос. За тази цел, Лондон се опитва да създаде икономика, която да създава възможност за младите хора, образование, което да ги насърчава да полагат усилия, система за социално подпомагане, която насърчава заетостта, и не на последно място - имиграционна система, която да поставя държавата на първо място, предаде КРОСС.

Друга промяна в законодателството включва създаването на инструменти, които да анулират шофьорските книжки на нелегалните имигранти. Само за няколко месеци, новият орган е блокирал правата на над 2200 шофьори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа