Обама: САЩ ще въведе нови санкции срещу Русия

15131
Обама: САЩ ще въведе нови санкции срещу Русия
Снимка: Gettyimages

Американският президент Барак Обама заяви, че САЩ ще въведат нови санкции срещу Русия. Подробностите ще бъдат изложени в петък, предаде РИА Новости.

Ние се присъединяваме към Европейския съюз, обявявайки, че увеличаваме нашие съгласувани санкции срещу Русия, в отговор на нейните незаконни действия в Украйна. Ние ще задълбочим и разширим санкциите срещу финансовия, енергийния и отбранителния сектори на Русия", обясни Обама, информира агенция "Фокус".

САЩ искат по-тежки санкции срещу Русия

Американските власти смятат, че санкциите срещу Русия заради Украйна трябва да бъдат засилени. Това съобщи агенция Ройтерс, която с...

Тези мерки ще увеличат политическата изолация на Русия и икономическата цена за Русия. Особено в областите, които са важни за президента Владимир Путин и тези, които са близки до него, коментира държавният глава на САЩ. Той завърши: "Моята администрация ще разпространи подробности за тези нови санкции утре”, заяви Обама.

Обама отбеляза, че Вашингтон следи отблизо изпълнението на примирието и прекратяването на огъня, договорено между Москва и Украйна. Въпреки това все още се "чака да види убедителни доказателства, че Русия е прекратила своите усилия за дестабилизиране на Украйна".

Обама посочи още, че неговата администрация ще изложи подробностите за новите санкции утре. Той уточни, че те ще засегнат близки до руския президент Владимир Путин, информира БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com