Обама и Путин си поговориха за санкциите без конкретен ангажимент

32075
Обама и Путин си поговориха за санкциите без конкретен ангажимент
Снимка: Getty Images

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама проведоха телефонен разговор по инициатива на американската страна относно кризата в Украйна и последните санкции срещу Москва.

Владимир Путин окачестви американският натиск със санкциите като контрапродуктивен и нанасящ сериозни щети на двустранното сътрудничество и международната сигурност като цяло, съобщи прес службата на Кремъл.

В съобщението се изтъква, че въпреки съществуващите различия по украинската криза двете страни са подчертали особената актуалност на задачата за незабавното и устойчиво прекратяване на бойните действия в Югоизточна Украйна и за начало на политически процес.

В тази връзка бе дадена позитивна оценка на проведените в Минск консултации на Контактната група, отбелязана бе необходимостта да продължат преговорите в този формат, гласи още съобщението.

"Президентите се съгласиха, че сегашното положение не отговаря на интересите на двете страни. В този контекст бяха разменени мнения за перспективите пред руско-американския диалог", посочи още прес службата на Кремъл.

Междувременно украинският президент Петро Порошенко обяви, че предсрочни избори в страната ще има по-скоро от очакваното. По закон в страната се провеждат парламентарни избори 60 дни след разпускане на Върховната рада.

Николич: Сърбия не е длъжна да се присъедини към санкциите

"Присъединяването към санкциите срещу Русия би било пагубна стъпка за Сърбия", каза сръбският президент Томислав Николич в интервю за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа