Обама обещава, че ще спаси Путин, ако го види да се дави

28253
Обама обещава, че ще спаси Путин, ако го види да се дави
Снимка: Getty Images

Макар че са участници в най-острия конфликт между Изтока и Запада след Студената война, американският президент Барак Обама би помогнал на руския си колега Владимир Путин при критична ситуация, предаде БГНЕС.

Обама даде своя отговор на въпрос, зададен на Путин по време на телевизионна изява на живо по-рано този месец – дали американският му опонент би му се притекъл на помощ? Путин отговори, като каза, че макар да няма специални лични отношения с Обама, смята, че американският лидер е "благороден и смел човек". "И, разбира се, би го направил".

В рядка проява на чувството си за хумор в момент, когато украинската криза се задълбочава, Обама потвърди в отговор на въпрос на американски журналист, че би подал спасително въже на руския лидер. "Разбира се, бих спасил г-н Путин, ако се дави. Бих спасил всеки, който се дави. Бях много добър плувец, израснал съм в Хавай", заяви Обама и допълни с унила усмивка: "Но напоследък не съм практикувал".

Южнокорейците вероятно са били озадачени от въпроса предвид националния траур заради загиналите при потъването на ферибот ученици преди по-малко от две седмица. На пресконференция с южнокорейския президент Пак Гън-Хе Обама даде и личната си оценка на характера на Путин. "Г-н Путин не е глупав човек", заяви американският президент и допълни, че руският лидер е признал, че западните санкции, наложени на Русия заради анексирането на Крим, са оказали влияние върху руската икономика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа