Обама се възхищавал на смелостта на убития Борис Немцов

24454
Обама се възхищавал на смелостта на убития Борис Немцов
Снимка: Gettyimages

Президентът на САЩ Барак Обама се възхищавал на смелостта на разстреляния в петък късно вечерта насред Москва опозиционер Борис Немцов, съобщава РИА "Новости".

"Немцов беше неуморим защитник на страната си. Той се бореше, за да се сдобият неговите сънародници - руснаците с права, каквито заслужават всички хора, коментира Барак Обама. - Възхищавах се на смелостта на Немцов и на неговата постоянна борба срещу корупцията в Русия. Оцених неговото желание откровено да показва възгледите си, когато се срещнахме в Москва през 2009 година. Ние изказваме дълбоки съболезнования на семейството на Борис Немцов и на руския народ, който загуби един от най-настойчивите и красноречиви защитници на правата му".

Работят по три версии за убийството на Немцов

Следователите работят по три версии за убийството на руския опозиционер Борис Немцов, съобщават местните медии. Един от основните мотив...

Борис Немцов беше разстрелян с 4 куршума в центъра на Москва 10 минути преди полунощ на петък срещу събота. 55-годишният политик беше сред основните организатори на шествието "Пролет", което трябваше да се състои в неделя. По всяка вероятност то ще бъде отменено или в най-добрия случай - отложено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа