Обнародваха подробностите по санкциите на ЕС срещу Русия

19501
Обнародваха подробностите по санкциите на ЕС срещу Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Моряците от украинските военноморски сили след референдума ще могат свободно да напуснат пределите на Крим и Севастопол, като ще получат парично обезщетение.

Това предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на изказване на изпълняващия длъжността председател на Севастополската градска държавна администрация (СГДА) Дмитрий Белик.

Споразумение между Украйна и ЕС може да бъде подписано най-рано следващата седмица

"Съгласни сме да подпишем политическата част от споразумението за асоцииране с Украйна възможно най-скоро, най-вероятно по време на сле...

Държавите от ЕС съгласуваха проект за санкции срещу Русия. Ако в понеделник министрите на външните работи на ЕС одобрят проекта, това ще бъдат първите европейски санкции срещу Русия от разпадането на СССР досега, което ще бъде знак за сериозно изостряне на отношенията между Изтока и Запада.

В проекта са подробно описани ограничителни мерки, които ще бъдат приети срещу Москва, ако тя не промени политиката си спрямо Крим и не започне преговори с международните посредници за разрешаване на кризата в Украйна.

Украинският министър-председател Арсений Яценюк пристигна в Белия дом в сряда, за да говори с американския президент Барак Обама и да приеме личното му одобрение за новосформираното правителство в Киев.

Дипломатическият автомобил на Яценюк с флаговете на САЩ и Украйна паркира пред Белия дом за разговори, които вероятно ще разгневят Русия, която смята кабинета в Киев за нелегитимен.

Вигенин е притеснен от реакцията на Русия и отражението й върху нас при санкции от ЕС

Каквито и да бъдат санкциите върху Русия, те неизбежно ще ни засегнат. Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин след ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа