Одобриха новите санкции срещу Русия, ето кого ще засегнат те

21023
Одобриха новите санкции срещу Русия, ето кого ще засегнат те
Снимка: Getty Images / Guliver

Новите европейски санкции срещу Русия заради ролята й в Украйна ще влязат в сила утре. Това потвърди председателят на  Европейския съвет Херман ван Ромпой, предаде Ройтерс.

ЕС може да отмени санкциите срещу Русия след оценка на напредъка по прилагането на мирния план в Украйна, предаде АФП. Европейският лидер добави, че оценката ще бъде направена до края на септември, информира БТА.

Русия е готова с втори пакет ответни санкции срещу Запада

Вторият пакет ответни мерки на Русия срещу западните санкции е готов, но Москва все пак се надява, че здравият разум ще победи и тези м...

"В зависимост от тази изчерпателна оценка ЕС може да реши да промени, да прекрати временно действието или дори да отмени санкциите", каза Ромпой.

Новият пакет санкции на ЕС срещу Русия се въвеждат до края на юли 2015 година, както и предишният пакет секторни ограничителни мерки. Информацията съобщи РИА Новости, позовавайки се на източник от ЕС.

Първият пакет секторни санкции бе приет в края на юли и влезе в сила на 1 август, информира агенция "Фокус".

Кой ще бъде засегнат:

В новия списък санкции на Европейския съюз са включени 24 физически лица, сред които сегашните лидери на ДНР, членове на правителството на Крим, както и руски ръководители и предприемачи, предаде РИА Новости.

ЕС отново не постигна консенсус за санкциите срещу Русия

Посланиците на страните членки на ЕС не постигнаха и днес решение относно влизането в сила на новите санкции срещу Русия заради действи...

„В списъка на лицата, по отношение на които ще бъде наложено ограничение върху пътуването и чиито активи ще бъдат замразени, ще бъдат добавени 24 души. В това число влизат тези, които са причастни към действия, насочени срещу териториалната цялост на Украйна, включително новите ръководители на ДНР, членове на правителството на Крим, както и руски ръководители и бизнесмени”. Това се посочва в документ на ЕС.

Кои сектори ще бъдат засегнати:

ЕС възнамерява да ограничи достъпа до капиталовия си пазар на 3 руски компании в областта на отбраната и 3 руски компании в областта енергетиката, предаде РИА Новости.

„Дълговото финансиране на три големи руски компании в областта на отбраната и три големи компании в областта на енергетиката е забранено, в това число във връзка с търговията с облигации и акции със срок на обращение 30 дни”, се посочва в съобщение на ЕС.

Забраната засяга главно петролните компании "Роснефт" и "Транснефт", както и петролния отдел на газовия гигант "Газпром", съобщи европейски източник, цитиран от БГНЕС. Освен това ограниченията, наложени на пет руски държавни банки - Сбербанк, BTБ, Газпромбанк, Внешекономбанк и Роселхозбанк, бяха засилени.

В Русия: ЕС въвежда новите санкции от 12 септември

Eвропейският съвет въвежда в действие от 12 септември (утре) новия пакет от санкции срещу Русия, но те могат да бъдат поетапно отмене...

Също така европейският съюз е забранил на своите компании да доставят стоки с двойно предназначение на девет смесени предприятия в отбранителния сектор на Русия.

„Забраната за експорт на стоки с двойно предназначение и технологии с отбранително предназначение в Русия е разширен и включва списък от 9 смесени компании, които не трябва да получават стоки с двойно използване от ЕС”, се посочва в комюнике на Съвета на ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа