Ограничиха влизането в Крим заради страх от екстремисти

11290
Ограничиха влизането в Крим заради страх от екстремисти
Снимка: Getty Images/Guliver

"Влизането на територията на Крим е временно ограничено, за да се предотврати проникването на екстремисти в страната", каза председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов.

"Успяхме да охладим горещите глави и хората с неадекватно поведение да не проникнат до нас", каза той, обяснявайки, че мярката е "временно ограничение". Според него ситуацията ще се промени след референдума, предаде БГНЕС.

До 85 на сто от населението ще гласува на референдум за присъединяването към Русия, показва изследване на общественото мнение. "В момента повече от 80 на сто от населението подкрепя присъединяването. До три дни цифрата ще достигне 85%", уточни Константинов.

Междувременно групата на седемте най-развити икономики призова Русия да прекрати всички усилия за "анексиране" на украинския регион Крим.

Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

"В 11:30 часа GMT лидерите на страните от Г-7, председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой и аз ще призовем в нова декларация Русия да прекрати всички свои действия за "анексиране" автономната република Крим", написа Барозу в Туитър.

Г-7 обединява големите индустриализирани държави /Германия, Канада, САЩ Франция, Италия, Япония и Великобритания/, към които се присъедини Европейският съюз. През 1998 г. година групата се превърна в Г-8, след като в нея влезе Русия. В началото на март лидерите на страните от Г-7 съобщиха, че спират подготовката за среща на върха Г-8 в Сочи през юни, осъждайки "очевидното нарушаване" на суверенитета на Украйна от страна на Москва.

Съдът в Украйна прие иска срещу законността на избирането на Турчинов за и.д. президент

Висшият административен съд на Украйна започна производство по иска за признаване за незаконни действията на Върховната рада, която изб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа