Оланд одобри програмата на Ципрас

6606
Оланд одобри програмата на Ципрас
Снимка: Gettyimages

"Това е сериозна и заслужаваща доверие програма", заяви френският президент Франсоа Оланд, коментирайки вчерашните предложения на гръцкото правителство.

Той подчерта, че все още няма решение, предаде БГНЕС.

Междувременно френският министър на икономиката Еманюел Макрон заяви, че е оптимист за възможността да има постигнато споразумение с Гърция.

"Атина постигна голям напредък" в последните си предложения", каза той, като допълни, че това го прави "разумен оптимист".

Фарадж призова Гърция да се откаже от еврото

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж скочи в защита на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Европейския парламент...

По-рано Ципрас заяви пред депутатите в гръцкия парламент, че се опитва да постигне възможно най-благоприятното споразумение с кредиторите, което не включва излизането на страната от еврозоната, предаде Ройтерс.

Вчера гръцкото правителство поиска заем от 53 млрд. евро от кредиторите. Предложенията в замяна на тази помощ включват повишаване на ДДС, както и пенсионна реформа и реформиране на държавните служби, за да се увеличат приходите на правителството в замяна на финансова помощ за три години. Гърция иска решение "да се коригира" огромният й държавен дълг, който е 180% от БВП, както и "пакет от 35 милиарда евро", предназначен за растеж, предаде АФП.

С тези действия Ципрас на практика се съгласява с почти всички искания на кредиторите от 26 юни. Днес гръцкият парламент трябва да гласува, с което ще позволи или забрани на премиера да преговаря в Брюксел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа