Орбан: Кризата с имигрантите е проблем на Германия, не на Европа

6653
Орбан: Кризата с имигрантите е проблем на Германия, не на Европа
Снимка: Gettyimages

Населението на Европа е уплашено от неспособността на европейските лидери да се справят с миграционната криза. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан по време на съвместна пресконференция в Брюксел с ръководителя на Европейския парламент Мартин Шулц, информира bTV.

„Населението е уплашено от неспособността на европейските лидери да гарантира ефективното уреждане на кризата”, каза той, като посочи, че бежанската криза е проблем на Германия, а не на Европа.

Виктор Орбан: Европа и нейните ценности са в опасност

Европейските ценности, начинът на живот на европейските граждани, самото съхранение на нациите, дори самата Европа като цяло днес са ...

Премиерът защити работата на правителството си срещу вълната от имигранти, като допълни, че всички те се стичат към Германия, пресичайки границите на другите страни.

Бежанската вълна в Европа застрашава християнските корени на континента и затова правителствата трябва да контролират границите си, преди да преценят колко имигранти могат да приютят, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан и в статия за германското издание Frankfurt Allgemeine Zeitung.

„Хората искат ние да разрешим ситуацията и да защитим границите си. Само когато вече сме защитили границите си, тогава може да се питаме колко хора можем да приемем и дали трябва да има квоти”, пише Орбан за вестника.

В същото време стана ясно, че бежанците, пристигащи от Унгария във Виена, няма да бъдат проверявани или регистрирани и ще им бъде позволено да продължат пътуването си към Германия.

Орбан: Заграждението на границата със Сърбия е наложително

Премиерът на Унгария Виктор Орбан нарече „наложителна мярка срещу имигрантите“ заграждението, което се планира да бъде изди...

По-рано днес бежанците напълниха влаковете от Будапеща към Виена, след като полицията се оттегли и достъпът до транспорт за стотиците чакащи беше възобновен.

Парламентът в Будапеща планира да приеме голяма част от законодателните поправки, целящи да се ограничи бежанската вълна тази седмица, включително и стратегията да се намали броят на нелегалните преминавани на границата до нула до средата на месеца, заяви пред „Ройтерс” високопоставен представител на управляващата партия „Фидес” на Виктор Орбан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com