Още 4 задържани за трагедията на летище "Внуково"

10697
Още 4 задържани за трагедията на летище "Внуково"
Снимка: Gettyimages

Още четирима служители на летище "Внуково" край Москва бяха задържани от руските власти във връзка с разследването на катастрофата на самолета на президента на Total, съобщи руският Следствен комитет.

Ръководителят на чистачите на писти, отговорникът за контрола на полетите, организаторът-стажант на въздушното летене, който контролирал излитането на самолета на "Тотал" и неговият ръководител, който го наблюдавал, бяха задържани и поставени в предварителния арест в рамките на разследването, уточни институцията в комюнике.

Прегледаха записите от черните кутии на катастрофиралия на летище "Внуково" самолет

В лабораторията на Междудържавния авиационен комитет (МАК) в Русия, съвместно с френски специалисти и при присъствието на представител ...

"Както показва разследването, тези хора не са спазили нормите за безопасност на полетите и работата на земята, което е довело до трагедията. Те са задържани като заподозрени", допълни същият източник.

Самолетът на президента на петролния гигант Total се сблъска в нощта на понеделник срещу вторник със снегорин на летище "Внуково" в Москва, след което се разби, причинявайки смъртта на Кристоф дьо Маржьори, на двама пилоти и на една стюардеса. Шофьорът на снегорина, който според следователите бил пиян по време на инцидента, беше задържан за 48 часа, но все още не се е явил пред съдия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа