Оставки и в Украйна - премиерът Яценюк си тръгва

26670
Оставки и в Украйна - премиерът Яценюк си тръгва
Снимка: Getty Images/Guliver

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк обяви, че подава оставка. Това съобщи агенция УНИАН.

"В случай на разпадането на коалиционното мнозинство в парламента и на коалиционното правителство има две възможности. Първата - да се сформира нова коалиция в парламента. Открито казвам, че коалиция с Партията на регионите и комунистите няма да направя. Втората възможност - да подам оставка с кабинета си. Декларирам оставка", каза украинският министър-председател в реч пред Върховната рада, предаде "Сегодня".

ОССЕ праща наблюдатели от руската страна на границата

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) постигна важна договореност по кризата в Украйна, въпреки опитите на Киев...

По-рано днес парламентарните фракции на партиите "Удар" и "Свобода" в украинския парламент обявиха, че напускат управляващата коалиция в Украйна "Европейски избор". При такава ситуация се предвижда процедура за разпускане на Върховната рада.

В същото време лидерът на фракцията "Отечество" Сергей Соболев обвини бившите коалиционни партньори, че са подкопали усилията на парламента да отдели средства съгласно предвидените в бюджета промени за силовата операция в източната част на страната. Той настоя "парламентарните избори да се проведат по пропорционалната система с отворени списъци".

Предвижда се при разпад на управляващата коалиция нови парламентарни избори да бъдат насрочени до един месец след това.

Управляващата коалиция в Украйна се разпада, може да има предсрочни избори

Парламентарните фракции на партиите "Удар" и "Свобода" в украинския парламент обявиха, че напускат управляващата коалиция в Украйна. ...

Днес стана ясно още, че украинското министерство на финансите е изчерпало ресурсите си за водене на военни действия срещу сепаратистите.

„От 1 август няма да има с какво да плащаме на военните”, каза финансовият министър Александър Шлапак. По думите му за по-нататъшното провеждане на антитерористичната операция са нужни 9 млрд. гривни, а като цяло в държавния бюджет не достигат 31 млрд. гривни.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа