От днес повишават цената на водката в Украйна

15816
От днес повишават цената на водката в Украйна

След увеличението на цените на цигарите, властите в Украйна вдигат и цената на алкохола. Така от днес бутилка водка от 0,5 литра се увеличава на 39,9 гривни ($ 3,33).

Още в средата на юни правителството реши да увеличи цената на алкохолни напитки в два етапа. В съответствие с приетото решение, минималната цена на дребно на половинлитрови бутилки водка се увеличава с 32,6 на сто. Това увеличение се въвежда на два етапа: в средата на юни цените се вдигнаха с 15,9 на сто. Сега, от 1 август, нарастват с още 14,3 процента. След първата фаза минималната цена за водката бе 34,90 гривна за 0,5 литра.

Украинците започнаха да се подготвят за удара – след първото увеличение на цените през юни бе белязано увеличаване на търсенето на алкохол.

Осигуриха достъп на малайзийски полицаи до мястото на катастрофата в Украйна

Украйна и Малайзия са подписали споразумение за осигуряване на достъп на малайзийски полицаи до мястото на катастрофата на малайзий...

От 1 юли властите в Киев увеличиха и цената на цигарите. Подготвя се обаче ново увеличение. Цигарите без филтър от сегашните 127 гривни ($ 10,58) ще нараснат до 289,63 гривни ($ 24,14) за хиляда къса. В съответствие с плановете на кабинета, средната цена на цигарите без филтър ще се увеличи от сегашните 5 - на 9 гривни (41-75 цента) за пакет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа