От есента излиза хибридът BMW X5

6004
От есента излиза хибридът BMW X5

През есента на 2015 година BMW пуска новия си хибрид – BMW X5. В Германия автомобилът ще струва около 68 хил. евро, информира insideevs.

Новата кола ще харчи около 3,3 – 3,4 литра гориво на 100 километра, като ще потребява  електричество от 15,3 – 15,4 киловатчаса. На километър ще се отделят 77-78 грама въглероден диоксид.

BMW 6 Series Gran Coupe: Без ограничения (тест драйв)

Едва ли има дизайнер, който да иска след неговото творение да се наредят анализатори, маркетолози, инженери и цял куп други специалисти...

Според тестовете автомобилът ще може да ускори от 0 до 100 км/ч за само 6,8 секунди. Максималната скорост е 210 км/ч, но ако се движи само на електричество, колата ще вдига максимум 130 км/ч.

Във френския град Мирамак беше представен и BMW Серия 2 Active Tourer Plug-in хибриден прототип. Той е оборудван с 3-цилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, който задвижва предните колела, високоволтова батерия отпред и електромотор, чиято мощност се подава към задните колела. Резултатът е двойно задвижване – подобно на това при Plug-in хибридния спортен автомобил BMW i8, само че с огледално разположение.

Готвеният нов хибрид от BMW със сигурност е отлична алтернатива и на една от гордостите на германската автомобилна марка - BMW X5 M. Мотото на BMW за BMW X5 M е "Роден да властва на пътя". От компанията казват изрично, че двигателят на тази мечта за всеки шофьор е най-мощният, разработван от BMW.

Припомняме, че наскоро BMW показа два водородни автомобила. В дългосрочен план задвижването с водородна горивна клетка ще се превърне в интегрална част от технологията Efficient Dynamics. Така се увеличава и разнообразието в портфолиото от задвижващи системи на BMW Group, което може гъвкаво да се адаптира към различни автомобилни концепции, желания на клиентите, както и законовите изисквания на международните автомобилни пазари. Освен това задвижването с водородна горивна клетка позволява и интегрирането в специфична автомобилна архитектура.

BMW взе голямата награда в „Двигател на годината 2015“

Четирите победи в актуалната надпревара в International Engine of the Year Award доказват категорично компетентността на BMW Group при ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа