От имигрантите в Турция най-много са тези от България

7750
От имигрантите в Турция най-много са тези от България

2,5% от постоянно пребиваващите в Турция са имигранти, като най-голям е делът на произхождащите от България, сочи статистиката на ООН за 2013 г. Това, разбира се, се дължи най-вече на българите от турски етнически произход, много от които имат двойно гражданство.

Руските имигранти имат най-голям дял сред имиграционния поток в много от европейските държави, в това число и в България. Сред тези страни са още Финландия, Естония, Латвия, Литва, Беларус, Украйна и Молдова.

МС прие национална стратегия за управление на миграцията и имиграцията

Правителството прие Национална стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията за периода 2015г. – 2020г., съобщиха ...

В някои от тези държави руснаците се местят да живеят за постоянно, но без да са обвързани етнически с избраната от тях дестинация, каквото е положението с България. Докато в повечето от тези държави традиционно има голям процент руско малцинство.

Съвсем очаквано, най-голям е делът на турските имигранти в Германия и Нидерландия, а на британските – в Ирландия и Кипър.

Мигрантите от Босна и Херцеговина преобладават в някои от съседните балкански страни – в Хърватия, Сърбия и Словения, като в западната ни съседка имигрират най-често босненски сърби.

Най-голям е делът на румънците сред имигрантите в Испания, Италия и Унгария. Докато Испания и Италия са предпочитани от северните ни съседи заради по-високия жизнен стандарт, то тези в Унгария най-често идват от региона на Трансилвания и част от Карпатите, където е съсредоточено унгарското малцинство.

Сърбия е рекордьор по имигранти в Западна Европа

Сръбските граждани продължават да водят по брой търсещи убежище в Западна Европа, предупреждава в свой доклад Европейската комисия, п...

Сред преместилите се да живеят в Русия, Чехия и Полша преобладават украинците. Русия е предпочитана дестинация от рускоговорящите украинци, а Полша и Чехия – от говорещите близкия до полския украински език.

В Швейцария и Австрия, където немският език е официален, преобладават имигрантите от Германия. Поляците заемат водещия дял сред имигрантите в Исландия и Норвегия.

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа