От украинската опозиция обявиха 3 условия за започването на преговори с властите

19957
Снимки: Getty

Лидерът на парламентарната група на опозиционната партия „Баткившчина” Арсений Яценюк, ръководителят на движението „Свобода” Олег Тягнибок и председателят на партията УДАР Виталий Кличко формулираха три основни искания, след изпълнението на които са готови да седнат на масата за преговори с властите.

Те направиха съответното изявление на брифинг в щабквартирата на националната съпротива в Киев, предаде „Корреспондент”.

Телевизионния център в Киев бе взет под контрол от "Беркут"

Украинските специални части "Беркут" взеха под контрол телевизионния център в Киев под предлог, че имало призиви той да бъде блокиран о...

„Настояваме да бъдат освободени всичките политически затворници, задържани на площад „Независимост”, които са вече 16 души, настояваме да бъдат наказани всички виновни за силовото разпръсване на протеста и искаме оставката на правителството”, отбеляза Кличко.

Представители на украинската опозиция заедно с активисти на проевропейското движение протестират пред сградите на централните телевизионни канали в Украйна, предаде „Обозреватель”.

Пресслужбата на партията „Баткившчина” съобщава, че протести се провеждат пред телевизиите „Первый национальный”, „Интер”, „1+1”, ICTV и ТРК "Украина". „Тези демонстрации са насочени изключително в подкрепа на журналистите от телевизиите, които съобщават истината за събитията на площада и се придържат към стандартите за свободата на словото”, подчертаха опозиционерите.

Протестиращите в Украйна забавят подписването на споразумението за безвизов режим с ЕС, заяви Николай Азаров

Руслана: Ще се самозапаля, ако не се изпълнят исканията на протестиращите украинци

Руската попзвезда, 40-годишната Руслана Лужичко заплаши, че ще се самозапали на "Площада на независимостта", ако правителството и прези...

Премиерът на Украйна Николай Азаров заяви, че Украйна е изпълнила почти всички изисквания за подписването на споразумението за безвизов режим с Европейския съюз. Той отбеляза, че остава във Върховната Рада (украинския парламент) да бъде приет законопроект за предотвратяването и противодействието на дискриминацията. „Този законопроект в момента е внесен за разглеждане в парламента, но лидерите на опозицията не горят от желание да приемат този закон. Те блокираха работата на Върховната Рада и по този въпрос много неща зависят от тях”, подчерта украинският министър-председател.

Украински опозиционер се консултира със сръбски специалист по превратите

В сряда в Киев се е провело съвещание на украинския опозиционер Арсений Яценюк с Марко Ивкович, който е представител на Националния институт за демокрация на САЩ. На срещата е обсъдена по-нататъшната координация на протестните действия, съобщиха източници, близки до Яценюк, цитирани от „Обозреватель”.

Ивкович е гражданин на САЩ със сръбски произход. Той е на 32 г. и е обявен за персона нон-грата в Русия. Известен е с това, че е ръководил сръбската организация „Отпор”, която отстрани Слободан Милошевич. Също така е създавал протестни движения в Грузия, Киргизстан и Украйна. Ивкович се опита да организира нещо подобно и в Русия, но бе екстрадиран и му бе забранено да посещава страната.

Страна на ръба на финансовата бездна: Украйна

Финансовата ситуация на Украйна, която е в дълбока политическа криза, с всеки изминал ден се влошава. Страната трябва бързо да намери п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com