Откриха болничен на Любиц за деня на катастрофата

14884
Откриха болничен на Любиц за деня на катастрофата

Разследващите са открили бележка за отсъствие по болест на втория пилот Андреас Любиц на самолета на Germanwings, който се разби във Френските Алпи, съобщава CNN. Шокиращото е, че болничният е за датата на фаталната катастрофа, предаде Стандарт нюз.

Бележката, намерена в апартамента на пилота в Дюселдорф, обаче е била скъсана, допълва BBC. Властите до момента отказват да кажат каква е била диагнозата, написана на болничния лист, предаде Стандарт нюз.

Germanwings - когато опасността идва отвътре

Информацията, че вторият пилот на А320 умишлено е разбил самолета на Germanwings, катастрофирал във Френските Акпи, предизвика нова въл...

"Фактът, че сред намерените документи има разкъсан болничен за деня на катастрофата, води до констатацията, че той е криел болестта си от работодателите си", пишат в доклада си разследващите.

По думите им няма доказателства за политически или религиозен мотив да действията на Любиц.

Предсмъртно писмо не е намерено.

Германските медии обаче твърдят, че има документи на авиационните власти, които потвърждават версията, че той е страдал от депресия.

Лични проблеми тормозели втория пилот на Airbus A320

Проблеми в личния живот са тревожили втория пилот на самолет Airbus A320 Андреас Лубиц, съобщи ТАСС. Той е преживявал криза в отношения...

150 души загинаха при катастрофата на полет 4U 9525 на нискотарифната компания на Lufthanza-Germanwings във Френските Алпи. Данните от черните кутии показват, че Любиц нарочно започнал снижаване на самолета, докато вторият пилот е бил извън кабината. Капитанът на полетa опитал да влезе в кабината с брадва, но неуспешно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа