Пациент с ебола хоспитализиран в Германия

14384
Пациент с ебола хоспитализиран в Германия
Снимка: Getty Images / Guliver

Пациент, наскоро завърнал се в Хамбург от столицата на Сиера Леоне - Фрийтаун и потърсил в събота медицинска помощ, може би има заболяване, причинено от вируса на ебола, пише в. "Билд ам Зонтаг", цитиран от БГНЕС.

До сега този смъртоносен вирус не е засичан в Германия.

Според вестника 28-годишен мъж пристигнал в Хамбург в четвъртък и се настанил в общежитие. Той пристигнал от Африка в Германия, минавайки през Париж. В събота следобед той потърсил лекарска помощ с оплакване от висока температура и повръщане, след което е хоспитализиран. Научавайки, че пациентът идва от обхванатия от ебола район в Африка, лекарите се поинтересували дали е бил в контакт с някой от болните. Той не могъл да даде отговор на този въпрос, след което бил поставен в изолация. Полицията е отцепила хостела, в който е живял болният.

Освен това, според "Билд ам Зонтаг" в следващите дни Германия ще приеме пациент с установено заболяване, причинено от вируса ебола. Информация за болния почти няма. Смята се, че е жена.

Ако тази информация се потвърди, Германия ще стане втората страна в Европа, която поема за лечение пациент с тази смъртоносна болест. Миналия четвъртък в Испания докараха от Либерия 75-годишният свещеник Мигел Пахарес и монахинята Хулиана Боноа Бое, която има двойно – гвинейско и испанско гражданство. Не е установено тя да е заразена с вируса на ебола, но остава под лекарско наблюдение.

Според последни данни на Световната здравна организация броят на жертвите на епидемията е достигнал 961 души. Заразените с опасната болест, за която няма ваксина, са 1779 души. В епицентъра на епидемията, която започна в Западна Африка през декември 2013 г., са три съседни страни - Гвинея, Сиера Леоне и Либерия. Вече има два смъртни случая и в Нигерия.

Както обяви в петък европейският комисар по здравеопазването Тонио Борг, заплаха от ебола за ЕС за момента няма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа