Папата призова за спиране на войните по света

15221
Папата призова за спиране на войните по света
Снимка: Getty Images / Guliver

Папа Франциск отслужи Великденска служба пред 150 000 вярващи във Ватикана, преди да отправи посланието си към града и към света (Urbi et Orbi).

Папата призова за солидарност с жертвите на вируса Ебола в Африка и разкритикува бедността и нехайството, довели до разпространяването на епидемията в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.

В посланието си той призова воюващите в Сирия по случай Великден да имат смелостта да преговарят за мир, който хората от толкова дълго чакат.

Франциск настоя воюващите страни да престанат да сеят смърт и да използват сила срещу беззащитното население и да открият достъп до необходимите хуманитарни помощи за бежанците.

На днешния Великден, който католици и православни празнуват заедно, главата на римокатолическата църква отправи молитви за умиротворяване на Украйна. Той призова заинтересованите страни заедно с подкрепата на международната общност в дух на единство да попречат на насилието и да предприемат стъпки за умиротворяване.

Молим те, Господи, да вдъхновиш инициативи за умиротворяване на Украйна, така че заинтересованите страни, подкрепяни от международната общност, да направят усилия, за да спрат насилието и да изградят в дух на единство и диалог бъдещето на страната, каза папа Франциск.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com