Парадокс в Украйна

9576
Парадокс в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Ситуацията в Украйна е парадоксална – за една година президентът Петро Порошенко не е изпълнил нито едно от предизборните си обещания и въпреки това все още е на власт, отбелязва директорът на Украинския институт за политически анализи и управление Руслан Бортник. Той допълва, че всички обещания, които Порошенко е дал по време на предизборната си кампания преди година, са далече от осъществяването си.
„Нито едно от дадените уверения не бе изпълнено. Никой кандидат не е обещавал война в Донбас. А споразумението за асоцииране с ЕС, което Порошенко се кълнеше, че ще сключи, не се прилага цялостно”, отбелязва политологът.

Той допълва, че на миналогодишните избори се е формирал днешният управляващ елит в Украйна. „Не е изключено политиците, които изплуваха тогава, да бъдат в управлението още дълго време. Така че крайната им задача ще бъде да не допускат във властта нови политици. Те вече са постигнали консенсус. А като се има предвид скоростта, с която дават все нови и нови обещания, не очаквам да изпълнят някой от предходните си ангажименти”, коментира украинският политолог.

Правителството на Порошенко не постигна успехи нито в борбата с корупцията, нито в реформирането на местното самоуправление, за което с такава готовност даваха обещания кандидатите на изборите. Положението със свободата на изразяването през изминалата година само се влоши. Въпреки всичко това Порошенко, както и преди, продължава да стои начело на страната. „В цивилизованите страни такъв политик не би имал никакви шансове за бъдеще. Но когато в една държава липсва рационална мисъл, а в обществото – политическа памет, медиите манипулират хората. Не е важно какво обещава политикът, важно е в каква светлина го показват”, казва Бортник. „Ако не запомним обещанията, тогава няма да повдигаме въпроси за тяхното изпълнение”, допълва той.

РИА Новости

Затвор грози Горан Брегович в Украйна

Министерството на външните работи на Украйна поиска санкции срещу сръбския музикант Горан Брегович, тъй като без знанието на украинскит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа