Павел Чернев: Референдумът в Крим беше законен, с два въпроса

19812
Павел Чернев: Референдумът в Крим беше законен, с два въпроса
Снимка: БГНЕС

Проблеми от организационно естество и от правна гледна точка с референдума в Крим нямаше. Това заяви бившият депутат на „Атака” и наблюдател на плебисцита на Кримския полуостров Павел Чернев.

Чернев добави, че освен него е имало и много други наблюдатели, включително европейски депутати, макар че официална мисия на ОССЕ нямаше. Той поясни, че който е искал, е показвал как е гласувал преди да пусне бюлетината в урната, а който не е искал, я е сгъвал и нищо не се е виждало. На въпрос дали е било правилно урните да са прозрачни, националистът отговори „ами какви бяха при Оранжевата революция”. И в България са прозрачни урните, добави той пред Нова телевизия.

Парламентът трябваше да прати депутати, които да наблюдават референдума в Крим

„Това са местни формирования, сформирани от населението на Крим и властта. Има хора, които заминаха натам. Основната тема, която ...

Политикът уточни, че референдумът в Крим всъщност е съдържал два въпроса. Първият е дали съответният гласоподавател иска да е с Русия, а вторият – дали иска да се върне положението на конституцията от 1992 година, при което Крим има автономия в границите с Украйна. Вторият въпрос представлява формалното „не” на присъединяването към Русия, обясни Чернев.

Според националиста точно заради прецедента с Косово сега всеки национално отговорен политик трябва да подкрепи Русия. Майданците прекаляват, бият журналисти, що за политика водят, добави той.

Чернев подчерта, че думите на Сергей Станишев за референдум в Кърджали „са страшна изцепка”. Когато аз скъсах знамето на Косово в парламента след признаването им, Станишев защо не се притесни, Гергана Паси защо не се притесни? Тогава Станишев нищо не каза, подчерта Чернев.

Сега не чуваме доводите, че сме в НАТО, "ама как ще стане това"… Сега тези доводи не ги чуваме. Що за двойни стандарти – ами и днес сме в НАТО и днес сме в Евросъюза”, каза нациооналистът. Той коментира позицията на българското правителство, че руските войски трябва да се изтеглят от Крим, като посъветва външния министър Кристиан Вигенин да се загрижи повече за българското малцинство в Одеса „на фона на безумието, което майданците провеждат като политика”, за което даде пример, като припомни за забраната за използване на малцинствените езици, въведена от новата власт в Киев.

„Православна зора” изпраща доброволци в Крим

Ние никъде не сме заявили, че ще спонсорираме, а че ще организираме заминаването на доброволци в Крим, заяви лидерът на „Правосла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа