Пенсионер да си в Норвегия

35047
Пенсионер да си в Норвегия
Снимка: Gettyimages

Норвегия, Швеция и Швейцария са признати за страните в света с най-благоприятни условия от гледна точка качеството на живот на гражданите на възраст над 60 години.

Това гласи класацията Global AgeWatch Index 2014, направена от международната благотворителна организация HelpAge International със съдействието на ООН.

Закон за възрастните хора искат българските пенсионери

Да бъде изработен закон закон за възрастните хора поискаха български пенсионери в международния ден на възрастните хора - 1октомври. Н...

Първите 8 страни в тази класация са в Западна Европа и Северна Америка – Норвегия, Швеция, Швейцария, Канада, Германия, Холандия, Исландия и САЩ. На следващите две места са Япония и Нова Зеландия.

Първите 20 държави в списъка се отличават с висок брутен вътрешен продукт на човек от населението, високо осигуряване на медицински услуги и наличие на поддържаща социална среда. В тези страни темата с остаряващата част на населението се обсъжда в национални дебати и е част от държавната политика, тъй като делът на възрастните хора е доста висок – от 18% в Исландия до 32% в Япония.

Сред групата на развиващите се държави се отличават Мексико /30-о място/, Китай /48-о място/, Бразилия /58-о място/, Индия /69-о място/. Последната страна по показателя условия за пенсионерите е Афганистан – 96-о място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа