Плановете на Камерън за ЕС може да се объркат заради новия полски президент

8746
Плановете на Камерън за ЕС може да се объркат заради новия полски президент
Снимка: Getty Images/Guliver

Избирането на Анджей Дуда за президент на Полша може да усложни преговорите, които британският премиер Дейвид Камерън (на снимката) води с ЕС относно бъдещето на Великобритания в блока.

Член на националистическата партия Право и справедливост и непоколебим консерватор, който подкрепи идеята за лишаване от свобода за участие в ин витро процедури, Дуда бе избран с над 50% от гласовете, побеждавайки действащия президент Бронислав Коморовски по време на втория тур от изборите в неделя, коментира The Guardian.

Напускане на ЕС би било пагубно за Великобритания

Ако Великобритания напусне Европейския съюз след референдума, планиран до 2017 г., то в страната ще настъпи политическа и икономическа ...

Хора от преговарящия екип на британския премиер Дейвид Камерън може да се почувстват окуражени от факта, че Дуда е евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти, която включва и торите. Освен това, по време на кампанията си той изрази подкрепа към идеята за връщане на някои правомощия от Брюксел на страните членки. Според Дуда „ЕС не бива да е структура, която гражданите свързват със забрани, заповеди и сложни правила“.

Ако Камерън мисли, че си е спечелил съюзник в преговорите с Брюксел, вероятно ще бъде разочарован, особено когато става дума за очевидно основния за британските гласоподаватели въпрос – свободата на движение на европейските граждани във Великобритания и техните права след установяване в страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа