Плевнелиев: Кристалина Георгиева ще получи силен ресор

24142
Плевнелиев: Кристалина Георгиева ще получи силен ресор
Снимка: БГНЕС

България има достойна кандидатура, другите също са такива. Много е важно да си дадем сметка, че каквото и да се случи след тези дебати България ще получи силен ресор, много по-ярко и достойно представителство в следващата Европейска комисия и съм убеден, че дебатите тази вечер, както и в следващите дни ще доведат до голям успех за България.

Близнашки: Няма конфликт между мен и Плевнелиев

Няма конфликт между мен и президента Росен Плевнелиев. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки по повод проекта за визията за в...

Това заяви в Брюксел президентът Росен Плевенелиев преди да се включи в заседанието на Европейския съвет, на което ще бъдат разпределени ключови постове в новата Европейска комисия, предаде БТВ.

„Госпожа Кристалина Георгиева е една прекрасна и достойна кандидатура. В последните няколко месеца свършихме много работа – българската външна политика, както и всички институции положиха немалко усилия и се радвам, че вдигнахме толкова високо летвата, че Кристалина Георгиева е един от тримата кандидати за поста Върховен представител по външната политика”, заяви държавният глава.

Кристалина Георгиева е кандидат за поста на върховния представител по въпросите на външната политика, като там се конкурира с италианския външен министър Федерика Могерини.

Европейската левица се обедини именно около нейната кандидатура, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано днес обвини предишните управляващи, че не са оказали достатъчна подкрепа на Георгиева.

Според Борисов постовете в ЕС са предварително разпределени

Постовете за председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност вече ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com