Появи се запис на атентата срещу Борис Немцов

26816
Появи се запис на атентата срещу Борис Немцов

Една от камерите, използвани за онлайн прогнози за времето в Москва и показваща панорамни картини от руската столица, е заснела убийството на Борис Немцов, предаде Интерфакс.

Ексклузивните кадри бяха излъчени по телевизионния канал ТВЦ. Те обаче не разкриват кой всъщност е физическият убиец на Немцов.

Спомен за Борис Немцов от България

Запознах се Борис Немцов през далечната вече 1994 година в Бостън на конференция, организирана от факултета по журналистика към Северо...

Изображението на кадрите е доста лошо, но все пак се вижда, че убийството става факт към 23:31 часа московско време на 27 февруари. Не се вижда обаче моментът, в който убиецът натиска спусъка. Не се вижда и самият убиец, тъй като изглежда той е прикрит от минаващ боклукчийски камион. Виждат се силуети на хора, вървящи по Москворецкия мост, както и на няколко коли, включително на боклукчийския камион. Предполага се обаче, че убиецът всъщност е пресрещнал Немцов пеша, а не е стреляно от автомобил, както се говореше първоначално. След това се вижда и тялото на Немцов, а десет минути след 23:31 на мястото на убийството се появяват първите милиционери.

Днес, в центъра на Москва ще има траурно шествие в памет на Немцов. То започва в 15:00 часа московско време. Очаква се на него да се появяват и редица видни руски политически и обществени фигури.

И днес мнозина руснаци продължават да поднасят цветя на мястото на убийството на Немцов в центъра на Москва. Движението на Москворецкия мост не е спирано. В събота, 28 февруари, хиляди хора положиха цветя на мястото на убийството.

Междувременно лидерът на националитическото движение "Руснаците" Дмитрий Демушкин изрази несъгласие с версията, че руски националисти са убили Немцов. Това убийство е политическо, твърди Демушкин.

Баунти - украинският десерт на Борис Немцов

За една нощ украинката Анна Дурицкая се превърна от неизвестен фотомодел и студентка от киевския икономически университет "Вадим Гетм...

В руските медии върви версията за атентат от страна на ултрадесни националисти заради почерка - лесно са намерени гилзи и доказателства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа