Полицията с двоен щурм, братята Куаши са мъртви

25177
Полицията с двоен щурм, братята Куаши са мъртви
Снимка: Getty Images/Guliver

Полицията и специалните части във френската столица Париж щурмува сградата на печатницата до Демартен, в която се укриваха заподозрените в атаката срещу редакцията на списание „Шарли ебдо”. Братята Куаши са ликвидирани, а заложничката, която те държаха в продължение на часове, е жива, предадоха Евронюз и Франс прес.

С падането на нощта се чуха експлозии, след като тежковъоръжените командоси нахлуха. Полицията е дезориентирала братята със звуково-сигнални гранати, те са излезли от скривалището си и така е станало възможно да бъдат ликвидирани.

Похитителят от Париж е близък на братята Куаши, иска свободата им

Заподозреният в кризата със заложниците в Източен Париж мъж Амеди Кулибали лично познава Шериф Куаши, който е заподозрян за атентата в ...

Предисторията

Припомняме, че атаката срещу редакцията на френското издание "Шарли ебдо" стана факт в сряда, 7 януари. Тогава бяха убити 12 души, а още 11 бяха ранени, четирима от които много тежко. За щастие в момента живота на всички ранени е извън опасност. Сред загиналите бяха и четиримата карикатуристи на "Шарли Ебдо", включително главният редактор на изданието - Стефан Шарбоние-Шарб.

След атаката братята Саид и Шериф Куаши застреляха и пътен полицай, докато се измъкваха от мястото на престъплението. След това те са поели на север, по магистрала RN2, към град Вийер-Котре. Незнайно защо обаче двамата са решили да се върнат и бяха блокирани в Демартен, където дойде и развръзката.

В същото време няколко взрива се чуха и от еврейския магазин в Париж, където бяха взети петима души за заложници от Амеди Кулибали, който вчера уби полицайки във френската столица. Там полицията също щурмува похитителя.

Информацията за трета терористична атака в Париж се оказа фалшив сигнал

Възможно е да има трета атака във Франция, съобщи Sky News. На известния площад "Трокадеро", който е една от големите туристически атра...

Амеди Кулибали е убит, а четирима от заложниците също са мъртви, предаде АФП.

Линейки преминават постоянно, превозвайки ранени, но повече информация полицията не дава.

Един от заложниците е имал телефон и е дал информация, че похитителят е заявил, че ако има атака срещу братята Куаши, той също ще атакува и ще избие хората в магазина. Това е накарало полицията да координира двата щурма по едно и също време.

Междувременно няколко взрива са се чули и от еврейския магазин в Париж, където бяха взети петима души за заложници от Амеди Кубалиди, който вчера уби полицайки във френската столица.Копирано от standartnews.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа