Половината британци не искат бежанци

11141
Половината британци не искат бежанци
Снимка: Getty Images / Guliver

Почти половината британци – 42% - са на мнение, че на бежанците, включително и тези, които бягат от Сирия поради кървавата гражданска война, не трябва да бъде даван достъп до Великобритания. Фондация Ислямска помощ определя резултатите като "драматично втвърдяване на възгледите" срещу разселените от войни хора, съобщи в. "Индипендънт", цитиран от БГНЕС.

Според проучването 42% от британците не смятат, че чужденците, които търсят сигурно място поради конфликт в собствената им страна, трябва да бъдат приемани на Острова. Миналата година при подобно проучване делът на нежелаещите бежанци във Великобритания е бил 31%. Когато става дума за сирийската криза, позицията на англичаните още повече се втвърдява и вече 47% не искат Великобритания да бъде място, осигуряващо убежище. Само 29 на сто от анкетираните 6000 души одобряват даването на убежище.

В момента има около 4 млн. бежанци само от Сирия, 95% от които са приети в едва пет държави: Турция, Ливан, Йордания, Ирак и Египет. Въпреки призивите от международната общност и коалиция от благотворителни фондации, досега Лондон е дал убежище на едва 187 сирийски бежанци.

Анкетираните са били попитани и кои са трите думи, които те свързват с понятието мюсюлманин. 12% от запитаните отговарят "терорист". Другите две най-често срещани определения са "женомразец" и "екстремист".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа