Полша няма да ратифицира АКТА

4540
Полша няма да ратифицира АКТА
Премиерът съжалява, че е подкрепил първоначално спорното споразумение

Полският премиер Доналд Туск заяви, че неговата страна няма да ратифицира международното Търговското споразумение за борба с фалшификациите АКТА (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - АСТА), предаде Асошиейтед прес.

Туск подчерта, че е сгрешил, като го е подкрепил в миналото. Споразумението предизвика гневните реакции на интернет потребителите. Изявлението на Туск е победа за местните активисти, които организираха седмици наред протести срещу АКТА. Критиците на договора казват, че той ще накърни свободата на словото и личната неприкосновеност в интернет.

И Словения казва "НЕ" на АСТА

Новото правителство на Словения съобщи, че обмисля да замрази ратифицирането на спорния пакт срещу онлайн пиратството АСТА, подписан от...

Полша подписа АКТА миналия месец заедно с още 21 страни от ЕС. Церемонията се състоя на 26 януари в Токио, припомня Франс прес. Туск поясни, че страната му се отказва от първоначалните планове да ратифицира договора. По-рано днес Словения също спря процеса на ратификация на АКТА, припомня АП.

Туск призова освен това и лидерите на Европейската народна партия, най-голямата политическа група в Европейския парламент, да отхвърлят АКТА, предаде Франс прес. Призивът беше отправен в писмо до лидерите на националните партии, представени в ЕНП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа