Поредни преговори за мир в Сирия - този път в Москва

11631
Поредни преговори за мир в Сирия - този път в Москва
Снимка: Gettyimages

Сирийски опозиционни лидери започнаха четиридневни преговори в Москва за решение на четиригодишния конфликт в Сирия, на които присъстват и представители на режима на президента Башар Асад, предаде БГНЕС.

"Близо 25 (членове на сирийската опозиция) пристигнаха. Предполагам, че ще пристигнат около 30 души", каза руският заместник-министър по външните работи Михаил Богданов. Русия, която е един от най-влиятелните поддръжници на президента Асад, ще бъде дипломатически посредник на срещата.

Сред отсъстващите от разговорите е и основната опозиционна фракция – "Националната коалиция". Нейни членове обаче присъстват на срещата като самостоятелни лица, заедно с различни опозиционни групи, толерирани от режима в Дамаск. "Всякакви преговори трябва да се провеждат в неутрална държава и да са под егидата на ООН", коментира по-рано член на Коалицията, имайки предвид, че Русия е възприемана по-скоро като съюзник на Асад.

Досега е имало два други кръга от преговори за постигане на споразумение между враждуващите страни в Женева, но те са били без успех.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа