Порошенко: Ако няма мир, въвеждам военно положение

18311
Порошенко: Ако няма мир, въвеждам военно положение
Снимка: Gettyimages

Петро Порошенко потвърди намерението си да въведе военно положение в Украйна, ако мирът не бъде спазен, съобщи ТАСС. 

„Още преди срещата в Минск, предупредих кабинета на министрите на Украйна какво трябва да направим, ако мирът не бъде спазен. Това ще е едно трудно, но необходимо решение за въвеждане на военно положение. Още един път подчертавам: в този случай, военно положение ще бъде въведено не само в Донецк и Луганск, но и в цяла Украйна“, заяви президентът. 

За какво се споразумя "нормандската четворка" в Минск

16-часовите преговори за украинската криза в Минск приключиха. Руският президент Владимир Путин е напуснал президентския дворец в Минс...

Порошенко все пак изрази надежда, че от полунощ в Донбас ще влезе в сила примирието, което бе съгласувано от лидерите на Украйна, Русия, Германия и Франция в Минск. В хода на предаване на бойна техника на граничарите в събота украинският президент заяви, че „все още разчита на победата на здравия разум“ и „че стрелбата ще спре от полунощ“. „Остават десет часа“, каза той. Порошенко посочи, че пред Украйна има два варианта – „или врагът ще прекрати огъня и ще започне деескалация, а след това и политическо разрешаване, или конфликтът ще продължи да ескалира“. 

„По който и сценарий да се развият събитията утре, още много години военната заплаха от изток ще надвисва над Украйна и ще са ни нужни продължителни усилия за укрепване на отбранителната способност на страната“, добави държавният глава.

 

Русия е готова да съдейства за реализацията на минските договорености, се казва в изявление на руското външнополитическо ведомство, съобщи РИА Новости.

Порошенко: Условията, които Русия предлага, са неприемливи

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че условията, предложени от страна на Русия, по време на преговорите в Минск са неприемли...

 

Москва призова „страните от украинския конфликт към стриктно изпълнение на поетите задължения“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа