Порошенко: Формирането на кабинет трябва да започне тази седмица

13152
Порошенко: Формирането на кабинет трябва да започне тази седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

Формирането на новото украинско правителство трябва да започне още тази седмица. Това заяви президентът на страната Петро Порошенко след среща с гостуващата президентка на Литва Далия Грибаускайте. Информацията предаде ТАСС, цитирайки украински медии.

Имаме всички основания да се надяваме, че още тази седмица новоизбраната Върховна рада ще се събере на първа сесия. Очаквам парламентарните групи да подготвят и да формулират своите предложения по създаването на правителството през тази седмица", каза Порошенко, цитиран от агенция УНН.

Украйна е подготвена за сценарий на тотална война, заяви Порошенко

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му е подготвена за сценарий на тотална война, но посочи, че предпочита мирно ...

В петък (21 ноември) лидерите на партиите "Блок на Петро Порошенко", "Народен фронт", "Баткившчина", Радикалната партия на Олег Ляшко и обединението "Самопомощ" подписаха коалиционно споразумение, информира БТА.

Междувременно Порошенко заяви, че решението за встъпване в НАТО или не трябва да бъде взето на общоукраински референдум, предаде УНИАН.

„Решението за встъпване или невстъпване на Украйна в НАТО е изключително в компетенцията на украинския народ. Предстоят ни най-малко 6 години напрегната работа за това, страната да отговори на критериите за членство в ЕС и НАТО. И само след това украинският народ а референдум ще може да определи членството”, заяви Порошенко, информира агенция "Фокус".

 

Срещата между Путин и Порошенко за Украйна завърши в позитивен дух

Италианският премиер Матео Ренци гледа много положително на възможността за решение на конфликта в Украйна след срещата на руския прези...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа