Повреда причини неудобство на хиляди пътници на Eurostar

11186
Повреда причини неудобство на хиляди пътници на Eurostar
Снимка: Getty Images/Guliver

Пътниците на Eurostar, пътуващ от Лондон за Брюксел, прекараха нощта в неподвижния влак в Ламберсар, Северна Франция, след скъсване на две места на контактната мрежа. Инцидентът забави с над шест часа друг влак Eurostar, пътуващ от Лондон за Париж, съобщи компанията.

"Имаше две скъсвания на контактната мрежа, което се случва изключително рядко", заяви говорител на Eurostar. Влак с 696 пътници на борда, пътуващ от Лондон за Париж, където трябвало да пристигне в 21,17 ч снощи, и влак от Лондон за Брюксел с 600 пътници, където трябвало да пристигне снощи в 21,05 ч, останаха неподвижни снощи на релси в Ламберсар, северно предградие на Лил, предаде БГНЕС.

И двата влака трябваше да бъдат теглени с локомотив до гара "Европа" в Лил, където пътниците бяха качени на други влакове, съобщи представител на Eurostar. Пътниците от Лондон пристигнали на Северната гара в Париж в 3,30 ч, а тези за Брюксел пристигнали малко преди 6 ч в белгийската столица.

Блокираните пътници във влака за Брюксел, които останали най-дълго време неподвижни на релсите, получили топли напитки от Гражданска защита, уточни Eurostar. Движението на влаковете по линията беше нарушена през нощта, което доведе до закъснения с над два часа на други шест влака, съобщава компанията.

Пътниците във влака от Лондон за Брюксел ще получат компенсация в размер на двойната цена на билета за отиване и връщане, както и безплатен билет за отиване и връщане за следващо пътуване. Тези от влака от Лондон до Париж ще получат парите си за билета и безплатен билет за отиване за следващо пътуване, уточни Eurostar.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа