Преди преговорите за газа между Русия и Украйна - хиляди разрушени жилища в Луганск

5300
Преди преговорите за газа между Русия и Украйна - хиляди разрушени жилища в Луганск
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинската армия е разрушила 8000 жилища по време на операцията срещу самопровъзгласената Луганска народна република (ЛНР). Това обяви на ръководителят н ЛНР Игор Плотницки на пресконференция в Луганск, предаде БГНЕС.

По думите за една година са били разрушени и 400 многоетажни блока и 317 социални обекта.

Бесарабските българи могат да бъдат унищожени при конфликт в Приднестровието

В България пристигнаха бесарабски българи, които пред БГНЕС разказаха за своя живот, споделиха наблюденията и страховете си от ситуац...

Междувременно Европейският съюз, Русия и Украйна ще подновят преговорите си за газа в Брюксел през следващата седмица заради притесненията на Москва по отношение на пакта за свободна търговия между Съюза и Киев.

"Тристранни разговори между ЕС, Украйна и Русия ще бъдат подновени следващата седмица, за да се постигне практическо решение за притесненията на руската страна по отношение на въвеждането на договора за свободна търговия между Украйна и ЕС", заяви говорителят на Европейската комисия Даниел Росарио по време на пресконференция.

"Тези разговори на техническо ниво ще се проведат в Брюксел в понеделник и вторник и се надяваме, че съвсем скоро контактите ще прераснат от технически в политически", допълни още той.

През септември ЕС се съгласи да забави изпълнението на търговския пакт до следващата година, за да може да даде шанс на търговските преговори с Русия. В замяна Москва обеща да не променя търговския си режим с Украйна, чието приближаване с ЕС според Русия ще постави експорта й в неизгодно положение.

В същото време вчера ръководителят на руската "Газпром" съобщи, че Москва ще спре доставките на газ за Украйна през 2019 г., когато изтича настоящият договор, а транзита ще бъде пренасочен към "Турски поток".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа