Предотвратени терористични актове в Турция

4041
Предотвратени терористични актове в Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

Специалните служби на Турция, които задържаха по-рано двама бойци на лявата екстремистка групировка "Революционна освободителна народна партия – Фронт" (РОНПФ), открили, по време на обиска на домовете им, доказателства, че подготвят серия от терористични актове.

В края на март двама бойци на РОНПФ взеха за заложник, а след това убиха прокурора Селим Кираз в Съдебната палата в Истанбул. Двамата терористи бяха ликвидирани. На следващия ден, член на РОНПФ Елиф Султан Калсен извърши нападение срещу Дирекцията по сигурността в Истанбул. Една жена беше убита, двама полицаи бяха леко ранени. След това турската полиция предприе антитерористична операция в цялата страна, по време на която бяха задържани повече от 60 души по подозрение в принадлежност към РОНПФ.

Признаха Джохар Царнаев за виновен

Съдебните заседатели в процеса за атентата преди две години срещу Бостънския маратон признаха Джохар Царнаев за виновен за убийството...

Както съобщава Анадолската агенция, позовавайки се на Дирекцията по сигурността на Турция, по време на обиска на домовете на двамата бойци и техните компютри, са открити писмени доказателства за планове на тяхната организация за убийство на членове на парламента, служители на Националната разузнавателна служба, на полицията, на крупни индустриалци, бизнесмени, както и граждани на САЩ.

Съобщава се, че преоблечени като полицаи терористи планирали да влязат в полицейско управление и да взривят бомби. Бунтовниците били обучавани в гмуркане, тъй като се подготвяли саботажи срещу американски кораби и яхти на крупни бизнесмени, преминаващи през Босфора и Дарданелите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа