Преговорите за газовите доставки през Украйна продължават на 6 септември

13942
Преговорите за газовите доставки през Украйна продължават на 6 септември

Тристранната министерска среща за газа между Русия, Украйна и ЕС "трябва да се поведе на 6 септември в Брюксел". Информацията съобщи европейски дипломатически източник, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Постигната е принципна договореност за възобновяването на преговорите. Срещата ще се проведе на 6 септември", подчерта той.

Йотингер е доволен от преговорите за руските газови доставки

Преговорите между Русия и Украйна за доставките на руски газ за Киев "напредват добре", каза европейският комисар по въпросите на ене...

Ще се обсъжда графикът за погасяване на плащанията по вече предоставения на Украйна руски газ и компромисен вариант за цените на газа, който да е в сила 12 месеца, информира БГНЕС.

По-рано руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че Русия и Украйна са готови за преговори и очакват само отговора от Брюксел кога да се състои диалога.

Има напредък, но не и окончателно решаване на проблема с руските газови доставки за Европа и преговорите по темата ще продължат. Това стана ясно в петък след среща в Москва между руския министър на енергетиката Александър Новак и еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер, информира БНТ.

Русия спря доставките на газ за Украйна през юни и обяви, че ще ги възстанови, след като Киев изплати поне 1,5 млрд. долара от натрупаните досега сметки. Целият дълг възлиза на общо над 5 млрд. долара.

US експерти разработват газови доставки за Украйна

Американски правителствени специалисти пристигнаха в Украйна, за да й помогнат в реверсните доставки на газ от Европа. Това гласи пояс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com