Президентът на Луганск покани Порошенко на дуел "Божий съд", Киев се възмути

16628
Президентът на Луганск покани Порошенко на дуел "Божий съд", Киев се възмути
Снимка: Getty Images/Guliver

Министерството на външните работи на Украйна изрази възмущение от желанието на ръководителя на самопровъзгласилата се Луганска народна република Игор Плотницки да се дуелира с президента Петро Порошенко, предаде ИТАР-ТАСС.

В свое отворено писмо до Порошенко, Плотницки поиска Божий съд. Той дори беше така „благороден” да предостави на Порошенко възможността да избере мястото и оръжието, с което да се бият. Плотницки даже „не възразява” дуелът да бъде предаван по който и да е телевизионен  канал. Единственото условие е всяка страна да си доведе 10 секунданти-наблюдатели, които да не допуснат „нечестна игра”.

Ако Плотницки победи, всички „законни, полузаконни и незаконни военни формирования” на Киев трябва да се изтеглят незабавно от Източна Украйна. След това следва да започнат мирни преговори между Луганската и Донецката народна република с властта в Киев. „След като искате за своята кауза да проливате кръвта на своите и нашите войници, на техните жени, майки и деца, то покажете, че сте готов да пролеете и своята”, завършва предизвикателството Плотницки.

Плотницки е достоен за дуел само с украинското правосъдие, написа на страницата си в Twitter говорителят на дипломатическото ведомство Евгений Пееребийнис като отговор.

Ново въоръжение на път към украинската армия

В най-близко време Националната гвардия ще получи нови типове оръжия, съобщи на страницата си във Facebook украинският министър на въ...

"Аз съм абсолютно убеден, че и гражданите на ЛНР, и целият народ на Украйна, и всички нормални хора по земята искат най-вече мир. Защо вие предпочитате да разглеждате най-лошите сценарии?" реагира говорителят на външното министерство в Киев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа