Pussy Riot се страхуват от саморазправа в затвора

2445
Pussy Riot се страхуват от саморазправа в затвора

Трите момичета от пънк групата Pussy Riot се страхуват от физическа саморазправа в трудовия лагер, където ще прекарат присъдата си. Това става ясно от тяхно интервю за германски вестник.

Музикантките бяха осъдени на две години лишаване от свобода заради провеждането на молебен против управлението на руския президент Владимир Путин в московски храм.

Рускините се тревожат, че медиите в родината им са настроили сънародниците им срещу тях и когато бъдат преместени в трудов лагер, могат да бъдат подложени на физически тормоз, предаде ТВ Европа. Затворниците в лагерите нямат достъп до друга информация, освен до държавните вестници, където се пише много срещу пънк групата, осквернила храма. Момичетата все пак се надяват, че хората ще разберат, че те не са извършили религиозно поругаване, а са искали да покажат недъзите на управляващите и най-вече на президента в Русия.

„Путин ни отмъсти заради нашите песни, нашите думи и заради нашите дръзки и открояващи се слова. Путин не иска прояви на самостоятелност в позициите и настроенията на руското общество", казва една от пънкарките Мария Альохина. Въпреки това тя и нейните колежки Надежда Толоконикова и Екатерина Самуцевич не смятат да се отказват от своите морални и политически възгледи.
Присъдата срещу Pussy Riot предизвика истински международен отзвук за това, че е политическо преследване. Дори руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че двегодишното лишаване от свобода за хулиганство е прекалено строго наказание.

Мирей Матийо осъжда постъпката на Пуси райът

Редица световни знаменитости от шоу бизнеса като Мадона или Бьорк се обявиха в защита трите певици от руската пънк група Пуси райът, ...

Редактор: Бойко Пеев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа