Путин: Подчинявахме цели народи, сега САЩ се държат така и ги чака неуспех

17301
Путин: Подчинявахме цели народи, сега САЩ се държат така и ги чака неуспех
Снимка: Gettyimages

Русия няма да възражда Руската империя. Война с Украйна е невъзможна. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на "Пряката линия" - пресконференцията му, посветена на всякакви теми.

Той настоява киевските власти да изпълняват изцяло Минските споразумения, съществува единствено политическо решение на проблема. "Ние имаме интерес от пълна нормализация на отношенията с Украйна и от своя страна ще направи всичко за това, но в дневния ред стои въпросът за Донбас. Очакваме от украинските власти да изпълняват всички ангажименти, поети в Минск", каза Путин.

Путин се хвали с икономически успехи

Отмина пика на проблемите в руския финансов сектор. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в ежегодната си "пряка линия" с граж...

Руският президент отбеляза, че преди всичко е необходимо да се създадат работни групи в рамките на минския процес и да се започне работа в няколко направления. "Това са политическата реформа, икономиката, границата и т.н. Трябва да започнем да правим нещо на практика, а не да говорим... За съжаление в момента виждаме само продължение на опитите за натиск, а реално желание да се решат проблемите с политически средства отсъства... Други пътища, освен политическото решение на проблемите, не съществуват. До това разбиране трябва да узреят всички", заяви Путин.

Стопанинът на Кремъл подчерта, че Москва възприема Украйна като свободна и независима държава.

"Не може да се поставят на една линия нацизма и сталинизма, каза още Путин, защото нацизмът унищожаваше цели етноси, а сталинския режим при всичките му репресии, не са правили подобни неща. Трябва да се признае че подчинявахме цели народи със сила и това не беше добре. Сега така се държат американците. И тях ги чака неуспех."

Нямаме намерение да воюваме с никого, но ще засилваме отбраната си, за да не хрумва на никого да воюва с Русия, добави още руският президент.

Путин забрани да използват лика му за агитация

На губернаторите в Русия им е забранено да използват по време на избори образа на президента Владимир Путин. Забраната действала още о...

"Ние сме голяма страна и сме безусловно ядрена държава съпоставими със САЩ ядрен потенциал, затова е еднакво почетно да бъдеш наш враг и приятел."

Враговете, вече ги назовах, международните терористи, организираната престъпност...  Ние не считаме никого за врагове, имам предвид от участниците от международната общност, и не препоръчваме на никого да ни счита за врагове.

Във връзка със заявленията на редица европейски лидери, че няма да отидат в Москва на военния парад на 9 май и какъв трябва да е адекватния отговор на Русия, Путин отговори:

"Това е избор на всеки политически деятел, на страната която представлява. Някой само не иска, а на някой от Вашингтон не му дават, но мнозина искат.. Но това е избор и ние се отнасяме с уважение. Това е повод…как да кажа, срамно е.. нека сами решават. Ние отбелязваме нашият празник , отдаваме уважението, правим го да това сегашните поколения не забравят никога за това."

Путин отмени всичките си ангажименти, за да координира спасителните работи в Хакасия

Руският президент Владимир Путин лично координира работата на спасителите екити и другите служби в република Хакасия, където огромни по...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа