Путин: Радикалният ислям е инструмент на външни сили

71591
Путин: Радикалният ислям е инструмент на външни сили

Радикалният ислям се използва от външни сили, за да отслаби Русия. Това заяви руският президент Владимир Путин след терористичния акт срещу автобус във Волгоград, който отне живота на шестима души в руския град Волгоград.

„Някои политически сили използват исляма, или по-точно неговите радикални лъчи, за да отслабят нашата държава, да създадат в нея зони на етнически конфликт, управлявани от чужди държави. Те искат да внесат разделение вътре в мюсюлманската общност, да разпалят сепаратистки настроения в различни райони", изтъкна Путин, пише Агенция "Фокус".

Путин: Русия изнася оръжие само на легитимни власти

Руският президент Владимир Путин призовава оръжейните производители в света да последват примера на Русия, която доставя оръжия само...

„Русия няма да позволи на никого да унищожи или да опетни примера на приятелството, което се е развило през вековете между различните народи в страната”, изтъкна руският държавен глава, цитиран от РИА Новости.

Атентатът във Волгоград беше извършен от жена-камикадзе на име Наида Асиялова, но за каузата тя е била привлечена от мъжа си, дагестански гражданин на име Дмитрий Соколов. Той е имал военно обучение и е изработил бомбата, която беше използвана в атентата, като е заподозрян за терористична дейност още преди атентата във Волгоград. Мъжът е обявен за общонационално издирване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа