Путин: Ще се погрижим убийците на Немцов да бъдат наказани

21458
Путин: Ще се погрижим убийците на Немцов да бъдат наказани
Снимка: Gettyimages

Ще бъде направено всичко, за да може убийците и организаторите на покушението срещу Борис Немцов да понесат заслужено наказание. Това се казва в съболезнователен адрес, изпратен от руския президент Владимир Путин до Дина Ейдман, майка на убития политик.

"Уважаема Дина Яковлевна, приемете моите дълбоки съболезнования във връзка с непрежалимата загуба. Искрено споделям вашата мъка", подчертава Путин, цитиран от ТАСС.

"Ще бъде направено всичко, за да може организаторите и извършителите на това подло и цинично убийство да понесат заслужено наказание", уверява още руският президент.

Той подчертава, че "Борис Немцов остави своя следа в историята на Русия, в политиката и обществения живот". "На него му се падна да работи на важни постове в трудния за нашата страна преходен период. Той винаги откровено и често е заявявал своята позиция, отстоявал е своята гледна точка", отбелязва Путин.

Известният руски политик Борис Немцов бе разстрелян с 4 куршума в центъра на Москва. Убийството стана на Големия Москворецки мост, като по политика е стреляно от преминаващ автомобил. Полицията стартира операция "Залавяне", взети са всички мерки за задържане на убийците. По време на стрелбата 55-годишният Немцов е бил в компанията на младо момиче, 24-годишна украинка. Той ще бъде погребан на 3 март в Троекуровското гробище в Москва.

Борис Немцов е бивш вицепремиер на Русия. Той беше съпредседател на партия ПАРНАС. Политическият му възход е свързан най-вече с управлението на покойния вече президент Борис Елцин. С идването на власт на Владимир Путин Немцов се превръща в яростен опозиционер. Арестуван е неколкократно за организиране и участие в несанкционирани от властите митинги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа