Путин да спре да дестабилизира Украйна, призовават от САЩ

18596
Путин да спре да дестабилизира Украйна, призовават от САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Вашингтон призова руския президент Владимир Путин да престане да дестабилизира Украйна, като изрази безпокойството си от ескалацията в страната заради "нарастващия руски натиск".

"Готови сме да въведем нови санкции срещу руската икономика", предупреди говорителят на Белия дом Джей Карни. "Разтревожени сме от редица събития, водещи до ескалация, през уикенда. Виждаме в тях резултата от нарастращия руски натиск", каза още говорителят и увери, че съществуват доказателства, че някои проруски протестиращи са били платени и не живеят в Украйна.

Путин тръгва срещу НПО-та, организирали преврата в Украйна

Руският президент Владимир Путин нареди започването на действия срещу "деструктивните" неправителствени организации. Според него, тез...

"Призоваваме президента Путин и неговото правителство да прекратят усилията си за дестабилизиране на Украйна", каза още Карни, като предупреди, че нахлуване на руските войски в източната част на страната ще бъде счетено за опасна ескалация. Вчера протестиращи, които подкрепят присъединяване към Русия, установиха контрол върху административни сгради в Донецк и Харков, в източната част на страната.

В Харков протестиращите приеха да евакуират сградите, които отново бяха под контрола на правителството днес. Но в Донецк представител на протестиращите обяви пред журналисти създаването на суверенна република. Според Интерфакс протестиращите решили да организират референдум за суверенитета на областта преди 11 май.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа