Путин директно обвини САЩ за бежанската вълна

11488
Путин директно обвини САЩ за бежанската вълна
Снимка: Gettyimages

Руският президент Владимир Путин определи бежанската криза в Европа като „абсолютно очаквана“ и заяви, че за нея е виновна „грешната политика“ на САЩ в Близкия изток, информира "Труд".

„Ако си спомняте, ние в Русия, и по-специално Вашият покорен слуга, още преди няколко години ви казвахме, че ще има мащабни проблеми“, каза стопанинът на Кремъл пред делегатите на Източния икономически форум във Владивосток, сред които бяха холивудският екшън герой Стивън Сегал и „спасителката на плажа“ Памела Андерсън.

Австрия и Германия дадоха зелена светлина за част от бежанците в Унгария

Бежанската криза в Унгария частично бе облекчена тази нощ, след като Австрия и Германия решиха да приемат бежанци от тази страна, преда...

Путин натърти, че винаги е смятал за контрапродуктивно налагането на американски стандарти в мюсюлманския свят, без да се вземат предвид социокултурните му особености. „Що за политика е това!“, възмути се руският президент и разкритикува американските медии, които заклеймят ЕС за жестоко отношение към мигрантите, а забравят, че „Европа сляпо следва указанията на САЩ“.

За решаването на кризата Путин посочи, че са необходими общи усилия в две направления - борба с тероризма и възстановяване на икономиките на Сирия и Ирак, като същевременно се уважават историята, традициите и религиите им. „Ако продължаваме да спорим за квазидемократични принципи, ще страдаме още повече“, заяви Путин.

Той даде да се разбере, че Москва продължава да се противопоставя на отстраняването на Башар ал Асад, като посочи, че сирийският диктатор бил готов на предсрочни избори и поделяне на властта със „здравата опозиция“. Освен това констатира, че бежанците не бягат от Асад, а от халифата. Засега обаче било рано да се говори за руско участие в битката срещу джихадистите.

Путин не пропусна да нахока и западната намеса в Украйна. „Всички ключови постове в правителството и в регионите се заемат от чужденци, това е обида към украинския народ, защото излиза, че в Украйна вече не са останали порядъчни, честни и грамотни управленци“, заяви руският президент. Той окачестви като „поредния епизод от борбата за власт“ сблъсъците в Киев заради промените в конституцията и прогнозира, че по-нататъшните събития там зависят от това колко дълго народът ще търпи „тази вакханалия“.

Задържаха трафикантите на бежанци, обвинени за смъртта на 3-годишния Айлян

Задържаха трафикантите, отговорни за смъртта на 3-годишния Айлян Курди, съобщава Reuters. Снимките на загиналото и лежащо на турския бр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com