Путин иска губернатор на Крим да е Сергей Аксионов

14812
Путин иска губернатор на Крим да е Сергей Аксионов
Снимка: Getty Images

Владимир Путин поиска от премиера на Крим Сергей Аксионов да стане временно изпълняващ длъжността губернатор на областта, която през март беше присъединена към Русия. 

"Съгласно действащите закони в Руската федерация трябва задължително да номинираме временен губернатор. И днес указът беше подписан. Искам от вас да приемете това предложение", казал Путин на Аксионов, който приел, съобщава РИА "Новости".

Путин получава много молби за помощ от Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин получава много молби за помощ от Източна Украйна, където проруски протестиращи влязоха в сблъсъци с ...

Руският президент поздрави Аксионов за ролята му в присъединяването на Крим към Русия. "Това е преди всичко ваш успех", подчертал Путин. Той поверил поста временен губернатор на града на Сергей Мениайло, адмирал и бивш командир на руския Черноморски флот.

"Крим е готов", заявил Аксионов, когато руският президент поискал от него да насрочи по-рано датата на парламентарните избори в Крим, планирани първоначално през 2015 г. Те ще се състоят на 14 септември 2014 г., както във всички останали руски области.

Новият временен губернатор на Крим съобщи още, че "днес раздаването на руски паспорти достига 20 000 копия на ден, нямаме никакви съмнения, изборите ще се проведат нормално". 41-годишният Аксионов беше един от основните организатори на референдума на 16 март за присъединяването на Крим към Русия. Днес той е в списъка на хората с наложени санкции от САЩ и ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа