Путин наклепа генералния секретар на ООН и постави въпроса за доверието

29016
Путин наклепа генералния секретар на ООН и постави въпроса за доверието
Снимка: Getty Images/Guliver

Интересен случай преди срещата на върха в Женева между ЕС, САЩ, Русия и Украйна припомни руския президент Владимир Путин. С него Путин постави своеобразно въпроса за доверието в международните отношения.

Според Путин генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен тайно е записал техен разговор. Това разкри руският президент по време на състоялата се по-рано днес "пряка линия".

Путин не уточни, когато точно е станало това, но добави, че Расмусен е бил премиер на Дания, което е било през 2001-2009 година, предаде БГНЕС.

Путин даде на Украйна 1 месец да уреди газовия си дълг

Руският президент Владимир Путин даде на Украйна срок от един месец да изплати дълга си за внесения газ от Русия, като предупреди, че...

"На една среща, когато се още беше премиер на Дания, той ме помоли за тази среща, тя не беше планирана. Съгласих се, срещнах се, поговорихме си. Оказало се обаче, че той взел касетофон, тайно записал нашия разговор, а после го публикувал в пресата. Не можех да повярвам", разказа Путин. По думите му Расмусен обяснил, че записал този разговор "заради историята".

"Поласкан съм, разбира се, но трябваше поне да бъда предупреден или поне да се поиска разрешение за публикуването на тези преговори. Какво доверие може да има след такива случаи. Както в междуличностните, така и в междудържавните контакти отношенията трябва да бъдат стабилни, прозрачни и партньорски", обобщи Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com