Путин получава много молби за помощ от Източна Украйна

26457
Путин получава много молби за помощ от Източна Украйна
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският президент Владимир Путин получава много молби за помощ от Източна Украйна, където проруски протестиращи влязоха в сблъсъци с властите, и наблюдава ситуацията с "голямо безпокойство", заяви говорителят му, предаде БГНЕС.

"За съжаление получаваме много такива молби от регионите в Източна Украйна", отправени лично до Путин, с искане да помогне, да се намеси под някаква форма", съобщи говорителят на му Дмитрий Песков, цитиран от руските агенции.

"Руският президент наблюдава развитието на положението в тези области с голямо безпокойство", допълни още говорителят.

В същото време стана ясно, че украинската служба за сигурност е засякла телефонен разговор между сепаратистите в град Славянск, Донецка област, и руското им ръководство, предаде украинското издание Униан.

Диалог между глухи

Западните страни обвиняват Москва за напрежението в Източна Украйна, докато Кремъл призовава Киев да спре „да използва сила срещ...

„Украинската служба за сигурност има документално потвърждение за това, че в части от Източна Украйна се провежда мащабна военна агресия от страна на Русия”, се казва в изявление на украинските служби. Според тях в операциите участват разузнавателно-диверсионни сили към Главното разузнавателно управление на Русия.

Украинската служба заяви още, че тези групи използват тежко въоръжение, което е иззето от сградата на правоприлагащите органи.

„Целта на групи е да се приложи тормоз над местното население, да се провалят преговорите между Украйна, САЩ, ЕС и Русия и да се унищожат украинските правоохранителни органи”, се казва в изявлението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа